Przepisy kulinarne
![](/fileadmin/_processed_/e/f/csm_poledwiczki_korkociag_logo_9d7231ab85.jpg 420w,/fileadmin/_processed_/e/f/csm_poledwiczki_korkociag_logo_f7f3ce39d3.jpg 632w,/fileadmin/_processed_/e/f/csm_poledwiczki_korkociag_logo_3dc8d2bda8.jpg 736w,/fileadmin/_processed_/e/f/csm_poledwiczki_korkociag_logo_5d420126df.jpg 944w,/fileadmin/_processed_/e/f/csm_poledwiczki_korkociag_logo_38b2a195ff.jpg 1265w)
Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina
Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina z wędzoną śliwką suszonymi grzybami i karmelizowaną cykorią wg. przepisu szefowej kuchni Agaty Wojdy. Rekomendujemy do nich Spätburgundera. więcej
![](/fileadmin/_processed_/2/e/csm_Jablka_pieczone_auslese__bee902af69.jpg 420w,/fileadmin/_processed_/2/e/csm_Jablka_pieczone_auslese__b42dcdf78f.jpg 632w,/fileadmin/_processed_/2/e/csm_Jablka_pieczone_auslese__1f6c5a7018.jpg 736w,/fileadmin/_processed_/2/e/csm_Jablka_pieczone_auslese__b2069e7070.jpg 944w,/fileadmin/_processed_/2/e/csm_Jablka_pieczone_auslese__419b2cc39c.jpg 1265w)
Jabłka cynamonowe w cieście
Jabłka cynamonowe w cieście z sosem waniliowym i żurawiną wg przepisu Agatay Wojda. Polecamy z Rieslingiem szlachetnie słodkim, Spätlese lub Auslese. więcej
![](/fileadmin/_processed_/5/f/csm_karp_z_logo_9d21db06df.jpg 420w,/fileadmin/_processed_/5/f/csm_karp_z_logo_d8ae86508a.jpg 632w,/fileadmin/_processed_/5/f/csm_karp_z_logo_8e63440842.jpg 736w,/fileadmin/_processed_/5/f/csm_karp_z_logo_6fd7df9a7a.jpg 944w,/fileadmin/_processed_/5/f/csm_karp_z_logo_dcef66e298.jpg 1265w)
Karp nie tylko na wigilijny stół
Karp w cieście smażony z odrobiną imbiru i skórki cytrynowej, podany na chrzanowym serku z orzechami i marynowanymi burakami, wg. przepisu szefowej kuchni Agaty Wojda. Rekomendujemy z rieslingiem badź grauburgunderem. więcej
![](/fileadmin/_processed_/2/8/csm_precle_d7f228b354.jpg 420w,/fileadmin/_processed_/2/8/csm_precle_d18e098df7.jpg 632w,/fileadmin/_processed_/2/8/csm_precle_128b212a5e.jpg 736w,/fileadmin/_processed_/2/8/csm_precle_bb7c54e65b.jpg 944w,/fileadmin/_processed_/2/8/csm_precle_a3f6242727.jpg 1265w)
Precle
Takie precle wg przepisu Bartka Kieżunia przygotowywalismy podczas warsztatów kulinarnych w Krakowie. Z masłem i frankońskim rieslingiem lub silvanerem idą jak złoto! więcej
![](/fileadmin/_processed_/4/8/csm_zupa_grzybowa_warszaty_2019_4ff85378d7.jpg 420w,/fileadmin/_processed_/4/8/csm_zupa_grzybowa_warszaty_2019_717e34e71d.jpg 632w,/fileadmin/_processed_/4/8/csm_zupa_grzybowa_warszaty_2019_c9c437c708.jpg 736w,/fileadmin/_processed_/4/8/csm_zupa_grzybowa_warszaty_2019_5957021780.jpg 944w,/fileadmin/_processed_/4/8/csm_zupa_grzybowa_warszaty_2019_6b529b17cc.jpg 1265w)
Krem grzybowy
Przepis Agaty Wojda na krem grzybowy z creme fraiche i piernikowym porem. Polecamy podawać ze spätburgunderem badź frankońskim silvanerem. Więcej
![](/fileadmin/_processed_/4/9/csm_lesne-niemieckie-107_3506ebe3de.jpg 420w,/fileadmin/_processed_/4/9/csm_lesne-niemieckie-107_d39efdb64c.jpg 632w,/fileadmin/_processed_/4/9/csm_lesne-niemieckie-107_91e9d8758a.jpg 736w,/fileadmin/_processed_/4/9/csm_lesne-niemieckie-107_349a98784f.jpg 944w,/fileadmin/_processed_/4/9/csm_lesne-niemieckie-107_05c5ba702b.jpg 1265w)
Gęś wolno pieczona z borowikam
Gęś wolno pieczona z borowikami, ziemniakami Hasselback i pudrem grzybowym. Przepis z warsztaty kulinarnych z Bartłomiejem Płócienniak. więcej