Detail Producent wina

WeinKulturgut Longen-Schlöder

Erzeugnisse

  • Sekt
  • Wein
  • Traubensaft

Services

  • Gutsschänke
  • Restaurant

Unterkunftsarten

  • Hotel
  • Wohnmobil-Stellplatz

Sprachen

  • en
  • fr

W 1999 roku Markus Longen przejął winnicę swoich rodziców wraz z żoną Sabine. Oboje długo zastanawiali się nad swoją przyszłością jako winiarzy nad Mozelą. Wreszcie, w 2001 roku, zdecydowali się całkowicie przebudować i zmodernizować firmę. Decyzja ta wiązała się z pewnym ryzykiem, ale okazała się właściwa dla rodziców trójki dzieci: Matteo, Mony i Malou.

<p <p>W rzeczywistości, w ciągu ostatnich kilku lat, winoteka Vineria w Wein Kulturgut w Longuich stała się modnym miejscem spotkań wina, przyjemności i radości życia dla całego regionu Trewiru. Niezależnie od tego, czy chodzi o wystawę sztuki w tłoczni wina, kulinarną degustację wina, czy też delektowanie się winem w połączeniu z muzyką, modą lub literaturą - to właśnie kultura wina zajmuje centralne miejsce w Vinerii o powierzchni 170 metrów kwadratowych, która może pomieścić 100 gości. Nie wspominając o wspaniałym widoku z tarasu na strome winnice na przeciwległym brzegu Mozeli.

Położenie Longuich na szlaku Rümische Weinstraße, który biegnie przez 19 wiosek w Nadrenii-Palatynacie, oraz cała historia regionu, która sięga około 2000 lat wstecz, znajdują odzwierciedlenie nie tylko w „słodkim“ terakotowym czerwonym kolorze winoteki. Ciepłe, słoneczne kolory przypominają rzymskie dziedzictwo, podobnie jak pobliska Villa Urbana w Longuich z II wieku, gdzie rodzina Longen lubi teraz oferować degustacje wina.

Sześciohektarowa posiadłość z winnicami „Longuicher Maximiner Herrenberg“, „Longuicher Herrenberg“, „Schweicher Annaberg“ i „Mehringer Zellerberg“ produkuje białe wina Riesling, Pinot Blanc i Pinot Noir;Riesling, Pinot Blanc, Chardonnay i Sauvignon Blanc, a także czerwone i różowe wina ze szczepów Pinot Noir, Domina, Cabernet Sauvignon i Merlot, które zachwycają finezją aromatu i smaku.

Sabine Longen pokazuje również finezję w daniach, które przygotowuje jako „domową kuchnię de luxe“, w formie sezonowej kuchni winiarskiej przygotowanej ze świeżych, regionalnych składników opartych na tradycyjnych potrawach z regionu Mozeli. Podawane są na przykład marynowane steki, gotowana wołowina z remouladą czy likier winny.

<p <p>Jeśli nie chcesz wychodzić po tak dobrym jedzeniu i winie, możesz zostać. W 14 pokojach gościnnych małego, przyległego domku winiarza, położonego tuż obok winnicy w sadach, można ćwiczyć sztukę nicnierobienia, w otoczeniu własnego małego ogrodu, bez telewizorów, zamiast tego z widokiem na winorośl, góry i Mozelę - bardzo szczególny rodzaj telewizji. I bez szaleństwa wellness z bieżnią i ergometrem, ale tylko z ofertami wędrówek, spacerów i jazdy na rowerze. Cudowne, słodkie życie. Dolce Vita w regionie Mozeli.

 

>

Godziny otwarcia

Poniedziałek - niedziela: 11:00 - 23:00 (wtorek nieczynne)

 

Kontakt

Obszar uprawy Mozela

Obszar uprawy winorośli nad trzema rzekami: Mozelą, Sarą i Ruwerą uchodzi za najstarszy region winiarski w Niemczech. Rzymianie w wielkim stylu sprowadzili wino nad Mozelę.

Proszę dowiedzieć się więcej